Nationellt samarbete för svensk livsmedelsforskning för att uppnå kritisk massa och excellens.

Samarbete

Food Science Sweden strävar efter att:

  • Bidra till ökad kvalitet och omfattning av både intra- och tvärvetenskaplig livsmedelsforskning.
  • Identifiera och skapa gränsöverskridande tillämpade forskningsprogram i Sverige.
  • Stärka svensk livsmedelsforskning genom att utveckla gemensamma forskningsprioriteringar och främja nationellt samarbete mellan forskningscentra.
  • Vara en synlig och samlande representant för svensk livsmedelsforskning, och skapa förtroende hos myndigheter och näringsliv.
  • Öka genomslaget, synligheten och inflytandet av svensk livsmedelskompetens genom ökat samarbete mellan organisationerna. En nationell samarbetsplattform för livsmedelsforskning är nödvändig för att nå kritisk massa och excellens. Detta krävs för att svensk livsmedelsforskning ska vara attraktiv för internationella initiativ, men också för att möta framtida nationella utmaningar och behov.
  • Skapa nya möjligheter till samarbete mellan livsmedelssektorn, universitet, myndigheter och allmänheten i Sverige.
  • Skapa en arena och plattform där forskare och industrirepresentanter kan möta varandra för att utbyta kunskaper, erfarenheter och där LiFT-studenter kan presentera den senaste forskningen.

För att inleda ett samarbete med oss kontakta Food Science Swedens verksamhetsledare Jeanette Purhagen.