Om oss
Välkommen till Food Science Sweden, där Sveriges främsta experter inom livsmedelsforskning samlas. Vi erbjuder omfattande kunskap om de utmaningar som livsmedelssystemet står inför, både nationellt och globalt.
Livsmedel och deras produktion är avgörande samhällsfrågor, särskilt när det gäller klimatpåverkan, näringsbehov, priser och tillgång under olika typer av kriser. I en tid av osäkerhet och förändring spelar dessa frågor en central roll i vår samhällsstruktur och vardag. En stark och samlad livsmedelsvetenskaplig forskning och kompetens som matchar näringens och samhällens behov är avgörande för att möta globala utmaningar och stärka den svenska livsmedelsbranschens konkurrenskraft.
Vår mission – Att stärka och synliggöra svensk livsmedelsforskning
Food Science Sweden bildades 2013 med missionen att stärka och synliggöra svensk livsmedelsvetenskaplig forskning både nationellt och internationellt och det är fortfarande vårt viktigaste fokus. Därutöver verkar vi även aktivt för att locka unga studenter till våra livsmedelsutbildningar och därefter vidare till forskning och innovation. Vi medverkar även till att bygga internationell forskningssamverkan som stärker den svenska livsmedelssektorn.
Vi vill nu, liksom när vi bildades, också öka kompetensen inom livsmedelssektorn och vara en tydlig företrädare för akademi och institut gentemot näringslivet, branschorganisationer, myndigheter och forskningsfinansiärer.