Senaste nyhetsartiklarna & våra insikter

Solja Pietalinen
  • PetraF
  • 15 December 2024

Vi gratulerar Solja Pietiäinen som framgångsrikt försvarade sin doktorsavhandling den 13 december 2024 i Uppsala

Vi gratulerar Solja Pietiäinen från Institutionen för Molekylära Vetenskaper vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), som framgångsrikt försvarade sin doktorsavhandling med titeln “Modification of Wheat Bran Arabinoxylan Extracts for Functional Properties in Breadmaking” den 13 december 2024 i Uppsala. Opponent var Professor Christophe Courtin från Institutionen för Mikrobiella och Molekylära System vid KU Leuven, Belgien.

Forskning som syftar till att skapa en mer hållbar och hälsosam livsmedelskedja genom innovation och långsiktig hållbarhet.

23_e april 2025 – Food Science Sweden Konferens i Stockholm

Välkommen till Food Science Sweden Conference 2025! Årets konferens kommer att fokusera på aktiva strategier och vägar mot krisresilienta livsmedelssystem, som integrerar både hållbarhetsövergångar och konkurrenskraft. Vi kommer att höra från de nyetablerade tvärvetenskapliga centren för beredskapsplanering och konkurrenskraft inom livsmedelssystemet, som kommer att samla akademi, industri, offentliga myndigheter och andra samhällsaktörer för att ta itu med kritiska frågor relaterade till livsmedelsberedskap.

LiFT Graduate School

LiFT erbjuder årliga kurser och workshops med föreläsare från både akademi och industri. För att säkerställa industriell relevans har alla kurser utvecklats och kontinuerligt uppdaterats i samarbete med representanter från den svenska livsmedelsindustrin. De skräddarsydda kurserna är utformade för att komplettera den ordinarie läroplanen och täcker ämnen som aktörer inom livsmedelsindustrin, livsmedelshållbarhet, innovation och entreprenörskap, etik och lagstiftning, hälsoaspekter av livsmedelsproduktion och marknadsföring, miljöaspekter av livsmedelsproduktion och sensoriska egenskaper hos livsmedel.

Samarbete

Vi strävar efter nationellt samarbete för svensk livsmedelsvetenskaplig forskning för att uppnå kritisk massa och excellens, vilket ökar påverkan, synligheten och inflytandet av svensk livsmedelsvetenskaplig kompetens genom ökat samarbete mellan organisationer. En nationell samarbetsplattform för livsmedelsforskning är nödvändig för att nå kritisk massa och excellens. Detta krävs för att svensk livsmedelsforskning ska vara attraktiv för internationella initiativ, men också för att möta framtida nationella utmaningar och behov.

Food Science Sweden aim for national collaboration for Swedish food science research to achieve critical mass and excellence.